Vučić: Treba da gledamo u budućnost

petak, 28. jun 2013, 11:11 – 12:40

Srbija je na dobrom putu i poštovana je u svetu, rekao u manastiru Visoki Dečani vicepremijer Aleksandar Vučić. Treba da gledamo u budućnost ne zaboravljajući prošlost, poručuje Vučić.

Prvi potrpredsednik Vlade Srbije Aleksandara Vučić poručio je iz manastira Visoki Dečani da srpski narod treba da gleda u budućnost ne zaboravljajući prošlost.

Aleksandar Vučić rekao je da se obavljajući javne poslove rukovodi isključivo državnim a ne stranačkim interesima.

Odgovarajući na pitanje novinara kako i da li će kosovski izbori uticati na izbore u Srbiji, Vučić je rekao da se o tome nije razmišljalo i da je važno pokušati uraditi najvažnije i najveće poslove za narod a ne razmišljati o partijama i stranačkim interesima.

Interes građana i države je, kako je objasnio, da Srbija bude razvijenija, poštovanija u svetu i pouzdan partner u međunarodnoj zajednici.

„Za kratko vreme uspeli smo da postanemo pouzdan partner svima, da svuda govorimo istinu na bilo kom mestu da se nađemo, da ne lažemo i obmanjujemo nikoga i mislim da će taj pošten pristup Srbiji doneti rezultate u budućnosti“, rekao je Vučić.

„Pred nama je mnogo rada, napora, truda, mnogo energije koju ćemo morati da uložimo, ali pred nama više nema krvi, nema vraćanja u prošlost, nema više svih onih muka kroz koje smo prolazili dvadeset i više godina“, rekao je Vučić posle liturgije u manastiru Dečani.

On je rekao da će nastaviti da se bori za sigurniju i napredniju budućnost za sve građane Srbije, uključujući i one koji žive na Kosovu i Metohiji.

„Uvek će voditi na računa o Srbima na Kosovu i Metohiji i to je iskreno i nije izjava zarad političkog marketinga i rejtinga“, rekao je Vučić.

„Pred nama je mnogo rada, napora, truda, mnogo energije koju ćemo morati da uložimo, ali pred nama više nema krvi, nema vraćanja u prošlost, nema više svih onih muka kroz koje smo prolazili dvadeset i više godina“, poručio je vicepremijer.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije rekao je da nije siguran da danas imamo razloga za slavlje, ali da imamo razlog za zadovoljstvo.

On je istakao da, u trenutku kada će svi pokušavati da pronađu manu svemu što je Srbija činila proteklih meseci, sa ponosom može da istakne da niko u svetu nije rekao nijednu reč o tome da Srbija nije poštovala neke dogovore i da Srbija nije poštovala svoje obaveze.

„Srbija je postala pouzdan partner za sve u svetu. Prvi put posle mnogo godina Srbiju hvale svuda, a to što mi nismo zadovoljni stepenom podrške koji se Srbiji pruža rezultat je i dugogodišnjeg nepoverenja ali i nečijih drugih unutrašnjih problema“, ukazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija je na dobrom putu i pomerila se sa mrtve tačke, i to je dobra vest uprkos brojnim preprekama koje joj predstoje.

„Mnogo toga teškog je pred nama, mnogo toga treba da uradimo, mnogo toga treba da napravimo, moramo i u političkom i u ekonomskom i svakom drugom smislu da napredujemo, i kada to budemo radili i kada to budemo uspeli onda više prepreka za nas neće biti“, rekao je Vučić.

Nadam se da ćemo sa svim tim preprekama uspeti da se izborimo na jedinstven način, poštujući sve druge ali ono što je za nas danas važno to je da je Srbija poštovana na svim meridijanima da niste o Srbiji čuli u poslednjih šest meseci nijednu lošu reč nigde u svetu.

„Posao Srbije je da o svom narodu brine na svakom mestu i zato ćemo u Dečane dolaziti češće, i ne samo u Dečane već svuda na KiM, da kažemo našem narodu da smo sa njima, da nikada neće biti sami, da nikada neće biti ostavljeni i da jasno poručimo da to što mi brinemo nema veze sa politikom ili bilo kakvim marketingom, da je to prosto naša obaveza i zavet za budućnost“, poručio je Vučić, koji je posle liturgije razgovarao sa igumanom manastira Savom Janjićem.

Vucic-i-Sava-Janic.jpg

Iguman manastira Sava Janjić rekao je da se danas slavi Vidovdan sa sećanjem na sve stradale.

„Jedino sa verom možemo da opstanemo, kao i uz poštovanje drugih i dijalog koji je jedini način za rešavanje problema“, rekao je Janjić i istakao da se nada da će doći vreme kada naše manastire neće čuvati vojska.

Vučić je iz Dečana otišao u Kruševac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.