Vučić: Treba da gledamo u budućnost

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Vučić: Treba da gledamo u budućnost
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

petak, 28. jun 2013, 11:11 – 12:40

Srbija je na dobrom putu i poštovana je u svetu, rekao u manastiru Visoki Dečani vicepremijer Aleksandar Vučić. Treba da gledamo u budućnost ne zaboravljajući prošlost, poručuje Vučić.

Prvi potrpredsednik Vlade Srbije Aleksandara Vučić poručio je iz manastira Visoki Dečani da srpski narod treba da gleda u budućnost ne zaboravljajući prošlost.

Aleksandar Vučić rekao je da se obavljajući javne poslove rukovodi isključivo državnim a ne stranačkim interesima.

Odgovarajući na pitanje novinara kako i da li će kosovski izbori uticati na izbore u Srbiji, Vučić je rekao da se o tome nije razmišljalo i da je važno pokušati uraditi najvažnije i najveće poslove za narod a ne razmišljati o partijama i stranačkim interesima.

Interes građana i države je, kako je objasnio, da Srbija bude razvijenija, poštovanija u svetu i pouzdan partner u međunarodnoj zajednici.

“Za kratko vreme uspeli smo da postanemo pouzdan partner svima, da svuda govorimo istinu na bilo kom mestu da se nađemo, da ne lažemo i obmanjujemo nikoga i mislim da će taj pošten pristup Srbiji doneti rezultate u budućnosti”, rekao je Vučić.

“Pred nama je mnogo rada, napora, truda, mnogo energije koju ćemo morati da uložimo, ali pred nama više nema krvi, nema vraćanja u prošlost, nema više svih onih muka kroz koje smo prolazili dvadeset i više godina”, rekao je Vučić posle liturgije u manastiru Dečani.

On je rekao da će nastaviti da se bori za sigurniju i napredniju budućnost za sve građane Srbije, uključujući i one koji žive na Kosovu i Metohiji.

“Uvek će voditi na računa o Srbima na Kosovu i Metohiji i to je iskreno i nije izjava zarad političkog marketinga i rejtinga”, rekao je Vučić.

“Pred nama je mnogo rada, napora, truda, mnogo energije koju ćemo morati da uložimo, ali pred nama više nema krvi, nema vraćanja u prošlost, nema više svih onih muka kroz koje smo prolazili dvadeset i više godina”, poručio je vicepremijer.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije rekao je da nije siguran da danas imamo razloga za slavlje, ali da imamo razlog za zadovoljstvo.

On je istakao da, u trenutku kada će svi pokušavati da pronađu manu svemu što je Srbija činila proteklih meseci, sa ponosom može da istakne da niko u svetu nije rekao nijednu reč o tome da Srbija nije poštovala neke dogovore i da Srbija nije poštovala svoje obaveze.

“Srbija je postala pouzdan partner za sve u svetu. Prvi put posle mnogo godina Srbiju hvale svuda, a to što mi nismo zadovoljni stepenom podrške koji se Srbiji pruža rezultat je i dugogodišnjeg nepoverenja ali i nečijih drugih unutrašnjih problema”, ukazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija je na dobrom putu i pomerila se sa mrtve tačke, i to je dobra vest uprkos brojnim preprekama koje joj predstoje.

“Mnogo toga teškog je pred nama, mnogo toga treba da uradimo, mnogo toga treba da napravimo, moramo i u političkom i u ekonomskom i svakom drugom smislu da napredujemo, i kada to budemo radili i kada to budemo uspeli onda više prepreka za nas neće biti”, rekao je Vučić.

Nadam se da ćemo sa svim tim preprekama uspeti da se izborimo na jedinstven način, poštujući sve druge ali ono što je za nas danas važno to je da je Srbija poštovana na svim meridijanima da niste o Srbiji čuli u poslednjih šest meseci nijednu lošu reč nigde u svetu.

“Posao Srbije je da o svom narodu brine na svakom mestu i zato ćemo u Dečane dolaziti češće, i ne samo u Dečane već svuda na KiM, da kažemo našem narodu da smo sa njima, da nikada neće biti sami, da nikada neće biti ostavljeni i da jasno poručimo da to što mi brinemo nema veze sa politikom ili bilo kakvim marketingom, da je to prosto naša obaveza i zavet za budućnost”, poručio je Vučić, koji je posle liturgije razgovarao sa igumanom manastira Savom Janjićem.

Vucic-i-Sava-Janic.jpg

Iguman manastira Sava Janjić rekao je da se danas slavi Vidovdan sa sećanjem na sve stradale.

“Jedino sa verom možemo da opstanemo, kao i uz poštovanje drugih i dijalog koji je jedini način za rešavanje problema”, rekao je Janjić i istakao da se nada da će doći vreme kada naše manastire neće čuvati vojska.

Vučić je iz Dečana otišao u Kruševac.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.