Vukić: Nema informacija da je pripreman atentat na Vučića

Beograd – Ministarstvo unutrašnjih poslova nema informacije da su vehabije, uhapšene u selu kod Arandjelovca, spremale atentat na prvog potredsednika Vlade Aleksandra Vučića, rekao je danas državni sekretar u tom ministarstvu Vanja Vukić.

– Danas sam kontaktirao direktora Policije (Milorada Veljović) koji mi je rekao da MUP nema informacije o atentatu na prvog potpredsednika Vlade – rekao je Vukić agenciji Beta.

 

U selu Bosuta su u četvrtak uhapšeni Goran Pavlović i Ismet Cicvara, protiv kojih je podneta i krivična prijava zbog nelegalnog posedovanja oružja. Oni su posle  saslušanja pušteni da se brane sa slobode, a pojedini mediji su preneli da su oni spremali atentat na Vučića.

 

Vukić je istakao da su gradjani bezbedni i da nema razloga za strah od terorističkih napada u Srbiji koje bi mogli da izvedu pripadnici radikalnog islamističkog pokreta vehabija.

 

– U Upravi kriminalističke policije postoji služba koja se bavi borbom protiv terorizma koja prati sve pojave koje mogu dovesti do takvih slučajeva. U ovom trenutku je apsolutno nemoguće da se bilo šta dogodi na bilo kojem delu teritorije Republike Srbije – kazao je Vukić.

 

On je ukazao da je hapšenje u selu Bosuta primer dobre saradnje policije i Bezbednosno informativne agencije (BIA) i naglasio da je BIA rukovodila akcijom.

Pre skore dve godine, na teritoriji Sandzaka uhapšeno je 17 vehabija, uglavnom državljana Srbije, neposredno nakon što je vehabija Mevlid Jašarević, takođe državljanin Srbije, rodjen u Novom Pazaru, automatskim oružjem pucao na Ambasadu SAD u Sarajevu, u BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.