Zaječarski URS pozvao posmatrače OEBS-a na lokalne izbore

Zaječar – Ujedinjeni regioni Srbije danas su izrazili sumnju da u pripremama za lokalne izbore u Zaječaru, koji su zakazani za 23. juni ima nepravilnosti i pozvali posmatrače OEBS-a i CESID-a ali i medije da kontrolišu regularnost.


Kandidat za gradonačelnika i nosilac liste URS-a Boško Ničić kaže da iz tri pokušaja nije uspeo da sazove sednicu privremenog organa Grada Zaječara na kojoj je trebalo da bude izabran predsednik (GIK) „jer se nisu pojavili predstavnici SNS-a i SPS-a“.

On je rekao i da „u slučaju da u narednih pet dana zamenik predsednika GIK Slađana Bogdanović, podnese ostavku, možemo doći u situaciju da na izborni dan, a i nakon toga, GIK nema ni predsednika ni zamenika što dovodi izbore u totalnu neregularnost“.

– Sa druge strane, očigledno je da se GIK i gradska uprava nisu potrudili da ovih dana obezbede sprejeve za identifikaciju, neophodne da glasači ne bi mogli više puta da glasaju – rekao je Ničić, saopštio je URS.

On je naveo i da je „GIK pokušao da donese odluku da se birački listići štampaju tako da na njima bude umnožen pečat, a ne da se svaki listić overava originalnim pečatom pre nego što se zapečati i pošalje na biračka mesta“.
 

– Sve to dovodi u sumnju ceo izborni postupak i očigledno je da, posle fijaska mitinga u Zaječaru u nedelju, SNS želi da stvori atmosferu u kojoj izbore mogu da proglase nelegitimnim, da ih ponište i na bilo koji način ne priznaju volju Zaječaraca – izjavio je novinarima Ničić.

Navodi se i da je zato URS odlučio da pozove strane posmatrače i domaće i medjunarodne nevladine organizacije i sve medije „kako bi pratili tok izbora, kako se ko ponaša u izbornom procesu i kako bi bio kažnjen svako ko na neki način atakuje na regularnost izbora“.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.