У Пријепољу основано пољопривредно удружење „Лимска долина“

Група младих пољопривредних произвођача из Пријепоља основала је Удружење „Лимска долина“ како би остварили што боље услове производње, откупа и пласмана свих пољопривредних производа из овог краја.

Санел Диздаревић, председник Удружења „Лимска долина“

„31. августа смо добили решење из АПР-а  да смо званично постали Удружење, које ће носити назив „Лимска долина“. Због проблема са откупном ценом малине ове године, а и пре тога, дошли смо на идеју да направимо једно јако удружење пољопривредних произвођача које ће се бавити проблемима производње у Пријепољу, јер смо видели да као појединци не можемо да решимо овe проблемe“ – каже председник Удружења „Лимска долина“ Санел Диздаревић и додаје да је један од разлога формирања удружењa залагање за општи интерес свих произвођача, а не појединаца, како су их неки прозивали.

Ниска откупна цена малине овогодишњег рода ујединила је пријепољске малинаре који су се у великом броју крајем јула окупили на Скупштини, након чега је убрзо донета одлука о формирању удружења. Оснивачи удружења истичу да ће се оно бавити проблемима и могућностима свих пољопривредних произвођача са територије општине Пријепоља.

Marketing

Потпредседник Удружења „Лимска долина“ Владан Попадић каже да ће настојати да се у удружење учлане све структуре пољопривредних произвођача, од воћара, повртара и сточара.

Како се наводи у Стратегији одрживог развоја оштине Пријепоље 2016-2020, бројни су проблеми са којима се суочавају пољопривредни произвођачи, док су формирана удружења углавном без стварне свести о правима и обавезама које из тих активности проистичу. То је био и разлог због кога су пријепољски пољопривредници решили да формирају ново пољопривредно удружење.

Владан Попадић

„Наредних дана биће завршене приступнице на основу којих ће људи моћи да се учлане у удружење и тако ћемо заједничким снагама покушати да решимо проблеме пољопривредних произвођача у Пријепољу. Мислим да је најбоље решење да заједничким снагама кренемо у решавање проблема по питању производње, откупа и пласмана свих пољопривредних производа у општини Пријепоље“ – каже Попадић и истиче да би наредних дана требало да имају састанке у Министарству пољопривреде како би указали на тренутне проблеме.

План је да се Скупштина Удружења одржава једном месечно и да на њој учествују сви чланови како би изнели своје проблеме и заједнички тражили решење.

„Нико неће радити у свом личном интересу, ни за пет ни 10 људи. Већ имамо око 300 захтева за пријем у удружење тако да сматрам да ће ово бити једна озбиљна прича, не само за удружење, већ за целу Општину“ – закључује  Владан Попадић.

Удружење „Лимска долина“ осим председника и потпредседника има и председника Скупштине и Управни одбор,  у коме су заступљени представници свих пољопривредних грана и који очекују да Удружење до краја године окупи више стотина чланова.

 
Forum Info Prijepolje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.