Radnici čekaju Fince da pokrenu FAP mašinu

Share Button

Tačno je 10 dana do završetka tendera preko kojeg bi vlada trebalo da izabere partnera za Fabriku automobila Priboj. Ukoliko sve bude prema očekivanjima deo FAP-a će iznajmiti finska kompanija SISU i ove godine, u novopremljenoj hali, zaposliti 200 radnika, a u naredne dve godine još 400.

fap-5-n1

Iako posla nema ni blizu kao pre, temperatura u FAP-u raste. Jer svih 750 radnika broje sitno do završetka tendera. “Svi se radujemo, pa ne samo FAP-ovi radnici, čak i Priboj, pribojska opština, znači godinama se čeka”, kaže Mladoje Berlić.

Ove godine najviše se čeka finski SISU. Ako se vlada dogovori sa tom kompanijom ovde bi, posle decenija stagnacije, trebalo da se proizvode najsavremeniji kamioni. “Ja tvrdim da smo prvo krivi mi kao sredina, drugo i osnovno, vlada, sve vlade do sada, jer su davale pare, a nisu kontrolisale na kakav se način te pare troše. Mi smo živeli od nezarađenog”, kaže Lazar Rvović.

U opštini se trude da na ta vremena stave tačku. U jedan od pogona uložili su 3 miliona evra. U planu je da tu savremenu halu od grada iznajmi novi investitor i do kraja 2017. godine zaposli 600 ljudi. Ipak, najmanje 150 ljudi će morati da se, uz socijalni program, zauvek oprosti sa FAP-om.

Opširnije o tome kakvo je raspoloženje u fabrici koja je nekada bila ekonomski stub Priboja, pogledajte u prilogu Adama Santovca:

Izvor N1

Share Button

Related Posts

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.