Srednjoškolcima komplimenti žirija

Srednjoškolcima komplimenti žirija

AUTOR: I. H. D.

Prijepolje – U organizaciji Matične biblioteke „Vuk Karadžić“ održana je tradicionalna Opštinska smotra recitatora koja je okupila pedesetak najboljih, koji su predstavljali svoje osnovne i srednje škole. Žiri iz Požege, Gordana Stević, upravnica Narodne biblioteke, Danijela Skoković, bibliotekarka i Marija Jeveričić, profesorka srpskog jezika, za najbolje u kategoriji najmlađih recitatora, a to su učenici nižih razreda osnovne škole, proglasio je Aldena Kukuljca(„Junačka pesma“, M.Antić) iz OŠ „Svetozar Marković“ i Lazara Divca („Žurba“, D.Aleksič) iz OŠ „Mihailo Baković“.

 Ih-Biblioteke_ocp_w380_h300

Najbrojniji su bili recitatori viših razreda osnovnih škola, a od njih dvadeset, žiri je odlučio da prijepoljsku opštinu predstavljaju Azra Kahrović („Vetar“, M.Laberton) iz OŠ „Mihailo Baković“ i Nikolina Bubanja („Moj otac“, E. Muratović) iz OŠ „Milosav Stiković“.

Najbolji utisak na žiri su ostavili prijepoljski srednjoškolci. U vrlo ozbiljnoj i kvalitetnoj konkurenciji recitatora iz tri srednje škole, pobedili su Mihailo Radulović(„Tužna pesma“, R. Babić) i Kamala Mujezinović („Trubadurska ljubav“, O. Nola) učenici Prijepoljske gimnazije koji su dobili komplimente za svoj nastup, a koji su i pre dve godine bili najbolji. Zanimljivo je da Azra Kahrović i Kamala Mujezinović već treću godinu za redom pobeđuju u svojim kategorijama, a Azra Kahrović je prošle godine pobedila i na Okružnoj smotri, u kategoriji najmlađih.

Ove godine, smotra najboljih recitatora opština Zlatiborskog okruga održaće se u Kosjeriću, 11. aprila. Matična biblioteka „Vuk Karadžić“, koja je preko tri decenije organizator Opštinske smotre i ove godine je obezbedila poklone za najuspešnije recitatore, a za ovu priliku upriličila je i prikladan program pod nazivom Pevam pesnike – koji je interpretirao Branko Pražić iz Novog Sada.

Kliknite ovde da biste pročitali vest u celini na sajtu danas.rs »

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.