Pozovite nas

Dr. Zukorlić ukazao na zavjeru podjele Bosne – Ono što Dodik govori javno, Muslimović i ostali članovi KOS-a zastupaju tajno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Štampaj
Facebook
Email
WhatsApp
Dr. Zukorlić ukazao na zavjeru podjele Bosne – Ono što Dodik govori javno, Muslimović i ostali članovi KOS-a zastupaju tajno

Narodni poslanik u Skupštini Srbije, sabornik IZ-e u Bosni i Hercegovini akademik Muamer Zukorlić u emisiji “Pretres” na Sandžak televiziji ukazao je na “zavjeru podjele Bosne”, koja se pokušava instalirati preko frakcija kroz Islamsku zajednicu i djelovanje pojedinih politčkih partija.

– Što se Islamske zajednice tiče nisam očekivao da će do ove mjere da izazove nervozu moja kandidatura za reisu-l-ulemu. Sa druge sam potpuno svjestan zašto. Nije to bilo pitanje mjesec dana kampanje i izbora to je bilo pitanje etabliranja koncepta Zukorlić koji je vrlo jasno definiran. Taj program je zapravo formulisao rad IZ-e koji bi trebao da se utemelji u narednih 30 godina a koji je veoma progresivan. Ove trzavice koje postoje one ukazuju koliko sam ja ubo’ u desetke sa svim tačkama programa, pogotovu onaj dio koji se odnosi na emancipaciju (oslobađanje)  IZ-e od politike i pogotovu od određenih tajnih struktura, prije svega mislim na ostatke Kontraobavještajne službe (KOS), na grupu Fikreta Muslimovića koja pali i žari Bosnom i koja predstavlja jednu od najdestruktivnijih grupacija u BiH koja se nije pomirila sa podjelom BiH, koja zastupa drugu stranu među Bošnjacima koja bi da podijeli BiH. Ono što Dodik govori javno, ta grupacija zastupa tajno. A to je dovođenje Bosne do tačke neodrživosti gdje bi onda ta grupa sa određenim svojim političkih šefovima pravila tkz. “Fildžan džamahiriju” ili “Bošnjačku Republiku Bosnu i Hercegovinu” tamo đe su Bošnjaci većina, gdje bi oni mogli da svoje interese zadovolje. To je jedna vrlo opasna ideja i oni smatraju da nemaju protivnike u političkom establišmentu BiH, čak su Islamsku zajednicu stavili pod svoju šapu i nažalost aktuelni reisu-l-ulema ne pokazaje snagu da se odbrani. To su pokazali događaju na zasijedanju Sabora gdje su instalirani ti predstavnici te politike koji su pokušavali za svo vrijeme usaglašavanja normativnih akata između Sarajeva i Novog Pazara da proceduralno spriječe punu integraciju Sarajeva i Novog Pazara u Islamskoj zajednici. Kada to nije uspjelo tu je nastalo jedno razočarenje i prešlo se na plan B – provokacije, uvrede na ličnom osnovu, teške uvrede. Cilj toga jeste da se nama ogadi sve to i da kažemo ma ne zanima me, mi ćemo da radimo svoje. Oni to hoće, nisu mogli da nas otjeraju proceduralno sada bi da nas otjeraju uvredama. Naravno mi smo toga svjesni.

Dr. Zukorlić kazao da se istovremeno dešavaju procesi koji za cilj imaju udaljavanje Islamske zajednice u Sandžaku a zbližavanje sa Banja Lukom i Dodikom.

– Ovo je zavjera podjele Bosne. Svaka zavjera pada kada se razotkrije. Zavjera ima smisla dok se ne razotkrije, nijedna zavjera nije uspjela koja je razotkrivena. Zato smo mi obavezni da to raskrinkavamo i kroz IZ, i kroz politiku, i kroz medijske nastupe. Ta grupa od početka, od 90-te godine radi na tkz. “Bošnjačkoj državi”, na parčetu Bosne. Ona nikada nije odustala i samo je bila glasna shodno tome kakav je bio ambijent. Onda je iza rata prevagnula ona bosanska orijentacija koja se borila za cijelu Bosnu a ove strukture koje su htjele neke svoje begovate nisu imale prevagu, ali nije ih za podcijeniti. Plan je sledeći, da se mi, Hrvatska i Slovenija otjeramo iz Islamske zajednice, da se ona svede na granice BiH… Vidite da kada ta grupacija udara na nas, istovremeno se zbližavaju sa Banja Lukom, sa Dodikom, dobijaju se pare za islamski centar u Doboju, muftija banjalučki prima Dodika bez zastave BiH, samo sa zastavama Republike Srpske i Islamske zajednice. Drugi korak je 500.000 maraka za najavu gradnje medrese u Banja Luci. Sada se pravi neka vrsta koncepta koji bi bio srpski prihvatljiv, to nimalo nije dobro. To meni miriše na plan iz 2007. godine kada je trebalo da se IZ u Sandžaku otme i prede paravjerskoj tvorevini Islamska zajednica Srbije, drugi korak je trebao da bude formiranje Islamske zajednice Republike Srpske kao zasebne islamske zajednice. Pošto u Sandžaku nisu uspjeli, to je odgođeno. E sada se pokušava na drugi način, da se Islamska zajednica u Sandžaku izolira a da se nastaviti sa programom pravljenja Islamske zajednice Republike Srpske sada kroz novac podrške itd.

Izvor: SandzakPress

NE PROPUSTITE

MARKETING
MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Dešavanja u gradu

16 апр
Tue 18:00
Dom Kulture, Prijepolje

BABA JAGA – SINH

Prijepolje na društvenim mrežama

Grad Prijepolje

Poslovni vodič

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING
×