Najozbiljnija ponuda u proteklih deset godina

Najozbiljnija ponuda u proteklih deset godina

Kompanija „Prevent grup“ dostavila je Agenciji za privatizaciju Republike Srbije pismo zainteresovanosti za kupovinu prijepoljske „Livnice sa nadgradnjom“ i time potvrdila da je najozbiljnije zainteresovana za ulaganje u ovo preduzeće. To je bio i povod da članovi Uprave posete u utorak Prijepolje i u društvu Rasima Ljajića, potpredsednika Vlade Srbije i ministra za trgovinu, telekomunikacije i turizam i predsednika opštine Emira Hašimbegovića i njegovih saradnika, obiđu pogone „Livnice“ sa rukovodstvom i radnicima.

Prevent BiH

– „Prevent“ je duže od godinu dana u aktivnom kontaktu sa nadležnim institucijama Republike Srbije i današnjom posetom želimo još jednom poslati jasnu poruku da ova kompanija ima ozbiljne planove za investiranje u FAP Livnicu i više je nego spremna da izgradi partnerske odnose. „Prevent“ je globalna korporacija sa sedištem u Nemačkoj, koja posluje na tri kontinenta i ima 11.000 radnika. U Bosni i Hercegovini „Prevent“ je otvorio svoje proizvodne pogone pre 15 godina i danas je vodeći izvoznik i lider u proizvodnji mnogih automobilskih komponenti i sarađuje sa renomiranim svetskim proizvođačima automobila. „Prevent“ ima nameru da se ozbiljno širi u regionu, a opredelili smo se za ulaganje u prijepoljsku „Livnicu“ zbog odlične infrastrukture i kadrovskog potencijala kao i zanimljivog proizvodnog programa koji bi u potpunosti zadržali ali i proširili jer je „Prevent“ spreman da uloži 11 miliona evra i da 95 odsto proizvodnje plasira na inostrano tržište“, rekao je Čazim Hamzić, član Uprave „Prevent grup“ BH.

Ministar Rasim Ljajić je istakao da je tokom prethodnih godina bilo mnogo zainteresovanih za kupovinu „Livnice“ ali da je „Prevent“ do sada najozbiljniji i najrealniji i da će u naredne dve godine pored postojećih, zaposliti još 400 novih radnika. Proizvodni program će se zadržati i dodatno proširiti programom izrade autopresvlaka. Ljajić je naglasio da su svi rokovi do sada ispoštovani i da se nada da će sva procedura biti završena do januara naredne godine, što bi značilo i da će proizvodnja početi već u februaru.

Direktor Željko Ružić je još jednom istakao da „Livnici sa nadgradnjom“ treba strateški investitor jer sa opremom iz osamdesetih godina prošlog veka više ne može da bude konkurentna na tržištu bez obzira što ima kvalitetan proizvodni program i ljudske resurse koji su pravili proizvode tražene širom Evrope. Ružić je upoznao prisutne i sa tužnom činjenicom da su u ovom trenutku pogoni stali, da Livnica ne radi jer joj je zbog dugovanja isključena struja, pa je apelovao da učine šta se može da 112 preostalih radnika nastavi da radi, da proizvodi i stvara dohodak, ukazujući na nemogućnost naplate od brojnih partnera kojima su isporučili svoje proizvode.

– Očekujemo da u transparentnom postupku privatizacije, u skladu sa zakonskom procedurom i u najkraćem roku Livnica dobije jednog takvog investitora, kazao je Ružić.

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović izrazio je nadu da će renomirana kompanija „Prevent“ uložiti sredstva u prijepoljsku Livnicu jer bi to značilo mnogo ne samo za ovo preduzeće, radnike i unapređenje proizvodnog programa i novo zapošljavanje, već bi to bio i signal da je dobrodošao svaki investitor u ovu opštinu i da je lokalna samouprava spremna da izađe u susret u okviru svojih nadležnosti. Istakao je da bi ulaganjem u prijepoljsku Livnicu ona postala pravi stožer oživljavanja prijepoljske industrije.

Odluka do kraja meseca

„Livnica sa nadgradnjom“ nalazi se na spisku 502 preduzeća Agencije za privatizaciju i o njihovoj sudbini odlučiće se do kraja ovog meseca. Agencija je u obavezi da predloži načine, odnosno modele privatizacije tih preduzeća, a ukoliko se proceni da nema adekvatnih investitora, preduzeća će otići u stečaj. Svi koji su do sada razmatrali ponudu kompanije „Prevent“ slažu se da je tokom ovih desetak godina, koliko traje priča o privatizaciji prijepoljske „Livnice“, ovo najozbiljnija ponuda koja je upućena nadležnim državnim institucijama.

Autor: I. Hadžagić Duraković, Izvor DANAS RS

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.