Almir Memić osvajač 65. Zlatne rukavice u Novom Pazaru

Bokser Srbije Almir Memić osvajač je 65. Zlatne rukavice, koja je večeras završena u Novom Pazaru.

U finalu kategorije do 75 kilograma, taj Prijepoljac koji u Regionalnoj ligi nastupa za Novi Pazar pobedio je Moldavca Marina Makarijea odlukom sudija 4:0.

Najbolji tehničar je reprezentativac Srbije Vladimir Mirončikov, koji u borbi za zlato u kategoriji do 80 kilograma savladao Lea Cvitanovića iz Bosne i Hercegovine sa 5:0.

Najborbeniji par činili su Kubanac Antonio Bize i član selekcije Srbije Igor Rogić, a taj meč u kategoriji do 71 kilograma pripao je Bizeu sa jednoglasnih 5:0.

U duelima reprezentativaca Srbije u kategorijama do 54 i do 60 kilograma, Tamir Galanov dobio je Omera Ametovića sa 3:2, da bi istim rezultatom Veljko Gligorić nadvisio Nazifa Sejdija.

Bokser iz Rume, prošlogodišnji osvajač Zlatne rukavice u Loznici Nenad Jovanović slavio je protiv Grka Konstantinosa Kalogeridisa sa 5:0, dok je reprezentativac Srbije Sadam Magomedov u kategoriji preko 92 kilograma istim rezultatom pobedio Vagkana Nanicanijana iz Grčke.

U kategoriji preko 92 kilograma, dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije Vladan Babić trijumfovao je protiv Miloša Veletića iz Bosne i Hercegovine odlukom arbitara 3:2.

Zlatne medalje predajom protivnika bez borbe pripale su bokseru Srbije Pavelu Fedorovu u kategoriji do 67 kilograma i Hrvatu Patriku Čeliću u kategoriji do 86 kilograma, a u ringu se nisu pojavili njihovi rivali Semiz Aličić iz nacionalnog tima Srbije, odnosno Novosađanin Milosav Savić.

Finalne mečeve u Sportskoj dvorani Pendik pratilo je oko 1.000 gledalaca.

Grad Novi Pazar bio je pokrovitelj 65. Zlatne rukavice, koju su organizovali Bokserski savez Srbije i Bokserski klub Novi Pazar.

M. Minić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.