Vlade Divac se našao na najsjajnijoj listi NBA lige među najboljim igračima svih vremena

NBA liga osnovana je 1946. godine, a pred svoju 75. godišnjicu objavili su listu najsjajnijih zvezda, među kojima su i neki naši igrači. 

Pored Karima Abdula-Džabara, tragični preminulog Kobi Brajanta, Tima Dankana, Medžik Džonsona, Alena Ajversona, našao se i Vlade Divac, koji je igrao za Lejkerse i Kingse.

Divac je u NBA ligi proveo 16 godina kao član LA Lejkersa, Šarlota i Sakramenta i u tom periodu postigao je ukupno 13.398 poena. Svoje povlaćenje iz ove lige najavio je u julu 2005. godine.

U septembru 2019. godine primljen je u Kuću slavnih.

“Mislim da vam ljubav daje slobodu i snagu da onaj najbolji deo sebe delite sa drugima i da ih inspirišete. Ljubav vam daje moć da od nemogućeg pravite moguće. Kao i u životu, i u košarci morate da dajete da biste dobili. Na terenu ne dajete od sebe samo loptu nekome drugome, dajete fizičku i psihičku snagu, ulažete u to svoju strast, talenat, veru u saigrače. Tako se ta moć umnožava i cela ekipa pobeđuje”, rekao je u svom govoru nekadašnji reprezentativac.

Među zvezdama ove liste nalaze se i bivši jugoslovenski igrači Dražen Petrović i Toni Kukoč.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.