Bahreinska policija bacila suzavac na antivladine demonstrante

Policija u Bahreinu bacila je danas suzavac na stotine antivladinih šiitskih demonstranata da bi ih rasterala, a izveštaja o eventualnim žrtvama nema.

Policija je rasterala demonstrante, koji su prešli bodljikavu žičanu ogradu postavljenu prethodne noći na obodu sela Šakhura, zapadno od prestonice Maname, posle poziva aktivista na masovne antivladine proteste.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je policija počela da raspoređuje svoje snage u utorak radi „očuvanja bezbednosti i reda i garantovanja neometanog odvijanja saobraćaja“.


Glavna opoziciona grupa El Vefak saopštila je da je policija blokirala puteve koji vode ka selima naseljenim šiitima i optužila vlast da je neka područja pretvorila u „ogroman zatvor za stanovnike“.


Policija je svoje snage rasporedila da bi sprečila dolazak bahreinskog pobunjeničkog pokreta Tamaroda, na glavne demonstracije zakazane za sredu popodne nedaleko od američke ambasade.

Tamarod je formiran u julu, po uzoru na egipatski pokret Tamarod, koji je predvodio proteste širom zemlje i koji su doveli do svrgavanja islamističkog predsednika Mohameda Morsija.


Komitet za ljudska prava Ujedinjenih nacija apelovao je na vladu Bahreina da poštuje pravo na mirno okupljanje.


Međunarodna organizacija Amnesti internešenel zatražila je od vlasti u Bahreinu da se uzdrži od upotrebe sile navodeći da ljudi moraju da imaju pravo na miroljubive demonstracije.


Kralj Hamad ovog meseca je objavio amandman na zakon o javnom okupljanju, kojim je zabranio proteste u prestonici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.