Donjeck i Lugansk se ujedinjuju u "državu Nova Rusija"

Samoproklamovane narodne republike Donjeck i Lugansk danas su potpisale dokument o formiranju zajedničke države koju su nazvali Nova Rusija, rekao je predsedavajući Vrhovnog saveta takozvane „narodne republike Donjeck“, Denis Pušilin.

„Potpisali smo memorandum o ujedinjenju republika. Nazvali smo ujedinjene regione unijom narodnih republika“, rekao je Pušilin ruskoj agenciji Itar tass.
Upitan o ujedinjenju vlada republika, Pušilin je odgovorio da će se to dogoditi u dogledno vreme.

Ranije je guverner Donbasa Pavel Gubarev rekao da su „narodne republike Donjeck i Lugansk“ potpisale dokument o ujedinjenju u Novu Rusiju (Novorosija).

Dokument su potpisali premijer narodne republike Donjecka Oleksandar Borodaj i predsednik narodne republike Lugansk Aleksej Karjakin, dodao je Gubarev.
On je naveo da oni ne priznaju predsednika i parlament Ukrajine i da su Donjeck i Lugansk nezavisne države.

Gubarev je rekao da ukrajinska vojska mora odmah da povuče svoje trupe i zaustavi svaku vojnu aktivnost, prenela je agencija Itar tas s.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.