Edvard Snouden dobio otkaz u konsultantskoj vojnoj kompaniji

Američka vojna konsultantska kompanija „Baz Alen“ saopštila je danas da je otpustila Edvarda Snoudena koji je novinama odavao tajne američke programe za nadgledanje internet i telefonskih podataka.

„Snouden, koji je godišnje zaradjivao 122.000 dolara, otpušten je 10. juna 2013. zbog toga što je prekršio etički kodeks i poslovnu politiku firme“, poručila je kompanija u saopštenju.

„Novinski izveštaji o tome da je on dostavljao poverljive informacije su šokantni i ako su tačni njegov postaupak predstavlja teško kršenje kodeksa ponašanja i suštinskih vrednosti naše kompanije“, navodi se u saopštenju.

Prema ranijim izveštajima, Snouden je zaradjivao 200.000 dolara godišnje, a iz saopštenja kompanije „Baz Alen“ nije jasno da li je to tačno niti da li je Snouden dobijao bonuse na platu od 122.000 dolara.

Kompanija je saopštila da će saradjivati sa američkim vlastima u istrazi o narušavanju bezbednosti u Agenciji za nacionalnu bezbednost, gde je Snouden radio protekla tri meseca kao predstavnik „Baz Alena“.


Povezane vesti:

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.