Gradonačelnik Montreala priveden zbog korupcije

Policija je danas privela gradonačelnika Montreala Majkla Eplbauma u okviru istrage korupcije, a nezvanični izvori ukazuju na njegovu povezanost s italijanskom mafijom u poslovima s nekretninama.

Uhapšeni su i bivši gradski savetnik i jedan bivši kandidat vladajuće Konzervativne stranke za poslanika. Gradonačelnik bi trebalo da bude saslušan danas, rečeno je u sedištu policije Kvebeka.

Poslednjih godinu dana se vodi istraga o više korupcionaških afera koje potresaju Montreal. Zbog jedne od tih afera je prethodni gradonačelnik Žerald Tramble podneo je ostavku 5. novembra 2012.

Gradska opozicija u Montrealu je već danas zatražila imenovanje privremenog gradonačelnika u roku od 30 dana koji bi ostao na dužnosti do opštinskih izbora planiranih za novembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.