Hezbolah tvrdi da Asad stoji iza napada hemijskim gasom

Jedan od rukovodilaca Hezbolaha izjavio je, u telefonskom razgovoru koji je „presrela“ nemačka špijunska agencija BND, da je sirijski predsednik Bašar al Asad načinio grešku kada je prošlog meseca naložio napad otrovnim gasom.

To je danas saopšteno poslanicima Bundestaga na brifingu o bezbednosnim pitanjima, tvrde neimenovani učesnici tog skupa, kojem je prisustvovao i nemački ministar inostranih poslova Gido Vestervele, izveštava AFP.

Po mišljenju šefa BND, taj razgovor, za koji se veruje da ga je vodio jedan od rukovodilaca pomenute militante grupe libanskih šiita sa iranskom ambasadom u Damasku, ukazuje na Asadovu odgovornost za navodni napad hemijskim oružjem od 21. avgusta.

Zvaničnik Hezbolaha je u tom razgovoru rekao kako je Asadova naredba za napad bila greška i kako sirijski predsednik „gubi živce“.

Hezbolah i Iran su Asadovi saveznici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.