HOROR NA FLORIDI Most težak 950 tona se srušio nakon otvaranja, pao na vozila, poginulo više ljudi (VIDEO)

Četiri osobe poginule su prilikom rušenja 950 tona teškog pešačkog mosta u Majamiju koji je pao na jednu od naprometnijih saobraćajnica u toj saveznoj državi na jugu SAD.

Vlasti Floride su saopštili da rade na identifikaciji žrtava.

Rojters prenosi da su psi tragači poslati da u ruševinama mosta, među ogromnim komadima betona i isprepletanog metala, uoče znakove života ako ih još uvek ima.

Navodi se da je barem osam vozila ostalo ispod ruševina i najmanje 10 osoba je prebačeno u bolnicu.

Prema rečima očevidaca, vozila su se zaustavila pred semaforom juče u ranim popodnevnim satima, kada je mosta nad njima počeo da se urušava.

– Probijamo se kroz gomilu šuta pokušavajući da bušimo rupe kako bismo nešto uopšte mogli da vidimo – kazao je novinarima šef Vatrogasne službe okruga Majami-Dejd Pol Istopijan.

AP prenosi da su lokalne i federalne vlasti započele istragu zbog čega je popustila konstrukcija mosta postavljena pre pet dana.

Navodi se da je vrednost mosta, koji povezuje naselje Svitvoter sa kampusom Međunarodnog univerziteta u Majamiju i trebalo je zvanično da bude otvoren 2019, iznosila 14,2 miliona dolara.

Most, koji se nalazi u blizini Međunarodnog univerziteta Florida, trebalo je da olakša prolaz studentima preko prometne saobraćajnice do kampusa.

List „Majami herald“ piše da je most bio dužine 50 metara i da je postavljen prošlog vikenda. Luk mosta, težak 950 tona, u subotu je postavljen, a glavni deo luka je sklapan pored puta.

Izvor Srna

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.