Keri ne isključuje vraćanje pitanja Sirije u UN

Američki državni sekretar Džon Keri danas je izjavio da SAD ne isključuju mogućnost vraćanja Savetu bezbednosti UN kako bi se obezbedila rezolucija o Siriji kada inspektori UN budu završili svoj ižvestaj.

Govoreći na pres konferenciji u Parizu sa svojim katarskim kolegom Haledom al Atijom, Keri je rekao da predsednik Barak Obama tek treba da donese odluku o tom pitanju, preneo je Rojters.

 

Keri je istovremeno dodao da Obamina administracija distribuira snimke o napadu hemijskim oružjem da bi pomogle da se Amerikanci i Kongres ubede da je vojna intervenicja u Siriji potrebna, javio je AP.

On je kazao da ti snimci pokazuju jasno da je napad hemijskim oružjem nešto što Amerikanci ne mogu da ignorišu i da je važno da to uvide.

Keri se nalazi na turneji po Evropi gde nastoji da dobije podršku za intervenciju u Siriji, ali i razgovara o mirovnim pregovorima na Bliskom istoku, navodi AP.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.