Klinton kritikuje Obamu zbog Sirije, podseća na BiH i Kosovo

VAŠINGTON, 13. juna (Tanjug) – Bivši američki predsednik Bil Klinton kritikovao je aktuelnog lidera SAD Baraka Obamu zbog opreznog pristupa sirijskoj krizi, podsetivši da je on tokom svog mandata doneo odluku da Amerika vojno interveniše u Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

Klinton je na jednom skupu koji je bio zatvoren za medije, ali je sajt Politiko došao do govora, rekao da američki birači biraju predsednika “koji pobeđuje”.
 

“Obama ili bilo koji drugi predsednik, ispao bi totalna budala, ako bi suviše pazio na istraživanja javnog mnenja i zbog toga preoprezno reagovao”, kazao je bivši predsednik, odgovarajući na rezultate anketa po kojima Amerikanci ne žele da se njihova zemlja uključi u sukob u Siriji.
 

Klinton je ove odgovore dao na pitanja publike, učestvujući na skupu sa republikanskim senatorom iz Arizone Džonom Mekejnom, koji je veliki pobornik ulaska Amerike u sukob i naoružavanja pobunjenika u građanskom ratu u Siriji.
 

Politiko navodi da Bela kuća za sada nema komentar na Klintonove tvrdnje. “Niko ne traži američke vojnike u Siriji. Rusi, Iranci, Hezbolah su tamo, da li bi mi mogli da pokušamo nešto da usporimo njihov napredak, i da promenimo odnos snaga, tako da pobunjeničke grupe imaju pristojnu šansu da pobede”, zaključio je Klinton.

 

Politiko primećuje da je Klinton uglavnom izbegavao da komentariše spoljnopolitičke teme dok je njegova supruga Hilari bila na mestu državne sekretarke. Međunarodne humanitarne organizacije procenjuju da je od početka građanskog rata u Siriji poginulo više od 90 hiljada ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.