Morsi: Životom ću braniti svoj ustavni legitimitet

Egipatski predsednik Mohamed Morsi izjavio je da neće podneti ostavku i da će životom braniti svoj „ustavni legitimitet“.

U obraćanju građanima, koje je uživo prenosila državna televizija, Morsi je optužio ljude lojalne njegovom prethodniku Hosniju Mubaraku da stoje iza protesta za rušenje sadašnje vlasti, preneo je AP.

„Nema zamene za legitimitet“, proručio je Morsi, koji odbacio ultimatum vojske da kriza u državi treba da bude rešena do srede, u jeku nasilnih protesta širom Kaira.

Situacija u Egiptu je zaoštrena posle masovnog protesta 30. juna, na dan kada je godinu dana ranije Morsi preuzeo dužnost, na kojima se traži Morsijeva ostavka.
Protesti su nastavljeni i danas, u kojima je sedam osoba izgubilo život.

Komanda Oružanih snaga u ponedeljak je dala 48 sati političarima za postizanje konsenzusa i ispunjavanja zahteva naroda.

Egipatska vojska je najavila da će, u protivnom, proglasiti plan akcija za izlazak zemlje iz krize, koji će se sprovoditi pod njenom kontrolom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.