NEVEROVATNA FOTOGRAFIJA Beba koja nije znala da je rođena: Nastavila da se ponaša kao da je u materici

Jedan grčki doktor uslikao je trenutak kada je porodio ženu koja je na svet donela bebu u netaknutoj posteljici.

Akušer dr Aris Cigris objavio je fotografiju novorođenčeta na svojoj Fejsbuk stranici nakon porođaja koji je izvršen 12. marta carskim rezom u severnom delu Atine.

Pošto posteljica nije pukla, dr Cigris kaže da beba nije ni shvatila da je rođena i ponašala se kao da je i dalje u materici.

Posteljica je kesa ispunjena plodovom vodom u kojoj se feturs razvija. Sastoji se od dva omotača – amniona i horiona. Tečnost održava telesnu temperaturu, čuva bebu od udaraca i povreda i obezbeđuje joj hranljive sastojke i kiseonik.

Posteljica se razvija nekoliko dana nakon začeća i puni se tečnošću do otprilike 38. nedelje trudnoće, a potom se lagano smanjuje i puca neposredno pred porođaj.

Dr Cigris kaže da su šanse da posteljica ostane netaknuta prilikom rođenja „ultra retke” i da je ostao „bez daha” kada je ugledao novorođenče u placenti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.