NOVI SNIMCI Ruski bombarderi uništavaju štab i skladiše Islamske države u Siriji

Raša tudej | 02. 10. 2015. – 08:43h izmena vesti 09:37h
| Foto: Raša tudej Tviter | Komentara: 0

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je nove snimke na kojima se vidi kako ruski bombarderi razaraju štab islamista u blizini Idleba u Siriji, kao i skladište municije koje se nalazi u okolini tog grada. Pored toga, uništen je i komandni punkt Islamske države na preiferiji naselja El Latamna.

 

Rusko vazduhoplovstvo uništilo je juče pet pozicija terorističke grupe „Islamska država“ (IS), izjavio je ambasador Sirije u Moskvi Rijad Hadad.

 

„Dejstva koja se preduzimaju pod komandom ruskih prijatelja veoma su važna. Naredni dani pokazaće efikasnost dejstava Rusije u Siriji. Već danas uništeno je pet pozicija IS“, rekao je on, prenosi TASS.

 

Prema Hadadovim rečima, udari se nanose po koordinatama koje daje vojska Sirije, daleko od naseljenih oblasti, po pozicijama IS, u nekim gradovima ili predgrađima, na primer, Homsa i Hame.

 

Američko Ministarstvo odbrane zatražilo je kasno sinoć od Rusije da tokom vazdušnih napada u Siriji gađa samo položaje Islamske države, a ne sirijske pobunjenike i protivnike režima sirijskog predsednika Bašara el Asada, saopštila je američka administracija.

 

„Važno je da Rusija bude uključena samo u aktivnosti protiv Islamske države i nikog drugog. To smo jasno stavili do znanja“, izjavio je američki državni sekretar Džon Keri.

 

Opservatorija za ljudska prava: Petoro civila i dvoje dece poginulo u ruskim napadima u Siriji

 

Najmanje sedam civila, među kojima dvoje dece, poginulo je u sirijskoj provinciji Idleb koju su u četvrtak bombardovali ruski avioni, saopštila je danas sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

 

„Najmanje sedam civila, među kojima dvoje dece poginulo je u ruskom bombardovanju distrikta Džabal el Zavija, gde se nalazi ogranak Al Kaide i nekoliko islamističkih grupa“, navodi se u saopštenju.

 

Opservatorija je navela da je u prvom vazdušnom napadu ruske avijacije u sredu poginulo 28 ljudi.

 

Sirijska opozicija je saopštila da je bilo 36 mrtvih što je ruski predsednik Vladimir Putin demantovao ocenivši da je to „medijski rat“.


JUČERAŠNJI SNIMCI:

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.