OEBS pozvao na hitan prekid sukoba u Ukrajini i poštovanje primirja

U svetlu masovnih ubistava civila i zvaničnika Međurodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK) u Donjecku, predsedavajući Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS ) Didije Burkhalter pozvao je danas zaraćene strane u Ukrajini, da odmah prekinu vojne aktivnosti i poštuju sprazum o prekidu vatre, javila je agencija Tas.

U saopštenju OEBS se navodi da, zgrožen jučerašnjim ubistvom 10 osoba u školi u granatiranju Donjecka i nasilnom smrću zvaničnika delegacije MKCK danas, švajcarski ministar spoljnih poslova i predsedavajući OEBS-om Burkhalter je pozvao sve zaraćene strane da odmah obustave oružane sukobe.

Burkhalter se založio da se striktno poštuje prekid vatre i sprovodu mere Protokola dogovorenog u Minsku 5. septembra i Memoranduma od 19. septembra, navedeno je u saopštenju OEBS-a.


 

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.