Otac Edvarda Snoudena: Vikiliks manipuliše mojim sinom

Lon, otac Edvarda Snoudena, obratio se javnosti govoreći o eventualnim uslovima pod kojima bi se njegov sin vratio u SAD, a među njima je i taj da ne bude u pritvoru pre suđenja, da ne dođe do njegovog udaljavanja iz sudnice i da može da izabere gde će se suđenje održati.

Edvard Snouden (30), odbegli saradnik američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) koji je svetu razotkrio postojanje programa „Prizma“ za opšte nadgledanje telefonske i internet komunikacije, juče je peti dan proveo u tranzitnoj zoni aerodroma Šeremetjevo, a njegovi dalji planovi još su misterija.
 

Lon Snouden izjavio je za En-Bi-Si njuz da je njegov advokat ove zahteve poslao i državnom pravobraniocu. Za televiziju je rekao da sa sinom nije razgovarao od aprila, i dodao da njegov sin jeste prekršio zakon, ali da nije izdajica.
 

Takođe je izrazio zabrinutost da je njegovog sina zloupotrebljeva Vikiliks, koji mu je ponudio pravnu pomoć.
 

– Ne želim da ga izlažem opasnosti, ali sam zabrinut zbog ljudi koji ga okružuju. Mislim da je želja Vikiliksa jednostavno da objavi što je moguće više informacija – kaže Lon Snouden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.