Papa Franjo pozvao na molitvu protiv napada

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo pozvao je katolike i druge hrišćane, kao i muslimane, budiste, Jevreje i ateiste da se danas pridruže Svetskom danu molitve i posta za mir, a protiv vojnog rešenja sukoba u Siriji.

Ovaj dan će biti završen bdenjem u Rimu koje će predvoditi papa Franjo.

Poglavar Rimokatoličke crkve pozvao je milijardu katolika i vernike svih ostalih religija, te ateiste da se pridruže tom snažnom apelu za mir i protestu protiv strane vojne intervencije u Siriji.

 

Papa se protivi sve izvesnijem američkom i francuskom napadu na Siriju, jer smatra da će ta intervencija samo pogoršati situaciju, uzrokovati nove pokolje i jačanje mržnje i da neće moći biti ograničena.

On je poslao pismo čelnicima grupe G20 okupljenim na samitu u Sankt Peterburgu i pozvao ih „iz dubine srca“ da odustanu od bilo kakve vojne opcije u Siriji.

 

Hrvatski mediji prenose da će se u Hrvatskoj za mir u Siriji, između ostalih, moliti i u Svetištu Majke Božje Trsatske, a u Slavonskom Brodu u 19.00 časova počeće misa bdenja s procesijom sa svećama.

Papin apel prihvaćen je na Bliskom istoku, čiji su patrijarsi složni u zabrinutosti zbog posedica širenja rata i jačanja islamista. Inicijativu je podržao i carigradski patrijarh Vartolomej.

 

Poglavar sirijskih sunita, veliki mutija Ahmad Badredin Hasun, takođe je pozvao vernike da se pridruže papinoj molitvi.

 

Za mir u regionu večeras će se moliti i vernici u crkvama u Libanu, kao i u libanskoj muslimanskoj zajednici.

 

Molitveno bdenje na Trgu Svetog Petra u Rimu počeće u 19.00 časova, a pridružiće mu se i italijanska arapska zajednica, kao i mnogobrojni italijanski ateistički pokreti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.