Papa želi da poseti svetilište Fatimu 2017.

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja želi da 2017. godine poseti svetilište Fatimu u centralnom Portugalu gde će biti obeleženo, prema katoličkom predanju, 100 godina od pojave Bogorodice, saopštila je biskupija u tom delu Portugala.

Fatima

Biskup Fatime Antonio Marto izjavio je da je „papa potvrdio svoju želju“ da poseti svetilište, navodi se u saopštenju i dodaje da je Franja prvi put javno izrazio tu želju i pored ranijih brojnih poziva.

 

Papa je u martu 2013. godine, na početku svog pontifikata, rekao da želi da ga posveti svetilištu Fatime, gde se, prema katolicima, Bogorodica pojavila pred tri mala pastira 13. maja 1917. godine. 

 

Nekoliko stotina hiljada vernika svake godine poseti to mesto, koje se nalazi 130 kilometara severno od Lisabona.

Benedikt XVI, Franjin prethodnik, 2010. godine je posetio Fatimu. Bio je treći papa u tom hodočašću, posle Pavla VI 1967. i Jovana Pavla Drugog 1982, 1991, i 2000.

 

Papa Jovan Pavle Drugi je gajio posebnu odanost prema svetilištu, uveren da ga je to mesto spasilo od pokušaja njegovog ubistva 13. maja 1981. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.