Parlamentarni izbori u Poljskoj zakazani za 25. oktobar

Izbori za poslanike u novom sazivu Sejma, odnosno vrhovne zakonodavne vlasti u Poljskoj biće održani 25. oktobra, saopštio je danas odlazeći predsednik te zemlje Bronjislav Komorovski.

Prethodni parlamentarni izbori u Poljskoj su održani na jesen 2011. godine, a budući da zakon propisuju da se novi izbori održe najkasnije za četiri godine, bilo je očekivano da građani izađu na glasanje do kraja oktobra.

Predstojeći parlamentarni izbori mogli bi da označe kraj osmogodišnje vladavine proevropske vladajuće stranke Građanska platforma na čijem je čelu bivši premijer Poljske, a sadašnji predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

Sam Komorovski je izgubio na predsedničkim izborima pre nekoliko nedelja, a njega će na toj funkciji 6. avgusta zvanično zameniti Andžej Duda, kandidat nacionalističke stranke Pravo i pravda.

 

Analize pokazuju da Pravo i pravde ima dobre šanse da pobedi na izborima u oktobru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.