Ren: Evropska komisija nije tražila zatvaranje grčke TV

Evropska komisija nije tražila zatvaranje grčke državne radio-televizije ERT kao deo budžetskih mera štednje, rekao je danas evropski komesar za ekonomska i monetarna pitanja Oli Ren.

„Komisija nije tražila zatvaranje ERT, niti Komisija dovodi u pitanje mandat grčke vlade da upravlja državnim sektorom“, rekao je Ren u Evropskom parlamentu u Strazburu, prenela je agencija Rojters.
 

„Odluka grčkih vlasti treba da bude sagledana u kontekstu ogromnih i neophodnih napora koje zvaničnici preduzimaju u modernizaciji grčke ekonomije. To uključuje poboljšanje efikasnosti i efektivnosti javnog sektora“, rekao je Ren.
 

Signal grčke državne televizije i radija ugašen je u ponoć, samo nekoliko sati po jučerašnjem objavljivanju odluke vlade o njenom ukidanju.
 

Grčka vlada obećala je da će narednih nedelja državna radio-televizija ERT biti

reorganizovana i da će ponovo početi da radi, a grčki sindikati zakazali su za sutra 24-časovni štrajk zbog iznenadnog zatvaranja tog kanala.
 

Na hiljade demonstranata sinoć je protestovalo ispred zgrade ERT, zbog čijeg gašenja je bez posla ostalo oko 2.600 zaposlenih, od kojih ima 600 novinara.
 

I koalicioni partneri u vladi, koji pripadaju levom centru, zahtevaju da odluka o gašenju televizije bude ukinuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.