Rusija bojkotovala sastanak UN sa Tatarima

Rusija je bojkotovala neformalan sastanak Saveta bezbednosti UN, koji je organizovala Litvanija, sa predstavnicima krimskih Tatara, ocenjujući da je „neprikladan“ i predstavlja još jedan pokušaj da se skrene pažnja sa „teške situacije u Ukrajini“.

Sastanak o ljudskim pravima i medijskim slobodoma na Krimu je, prema navodima ruske strane, upriličen je da bi se „izveo pristrasan propagandni šou“, a ne da se objektivno sagledaju događanja u regionu.

Zamenik ambasadora Litvanije u UN Rita Kazragien je izjavila da mnoge članice Saveta bezbednosti smatraju referendum o statusu Krima nelegalnim i ne priznaju njegovu aneksiju, prenela je agencija AP.

Prema njenim rečima, ovaj sastanak je šansa da se čuje zabrinutost krimskih Tatara o pristrasnosti medija i pravima manjina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.