Rusija prekinula emitovanje "Glasa Amerike"

Rusija je danas prekinula emitovanje radio stanice „Glas Amerike“, saopštio je danas direktor informativne agencije „Rusija danas“, rekavši da ona predstavlja „uljeza na (ruskim) radio talasima“.

Dmitrij Kiseljov dodao je i da ugovor o emitovanju programa „Glasa Amerike“ na radio frekvenciji AM, neće biti obnovljen.
– Rusija danas neće sarađivati s Glasom Amerike – naglasio je Kiseljov.

Kiseljov se nalazi na listi Rusa kojima su SAD uvele sankcije zbog, kako su obrazložile, uloge u promovisanju ruske aneksije Krima.
– Oni kao da emituju iz podzemlja ili, u najmanju ruku, iz nekog drugog sveta – rekao je Kiseljov o „Glasu Amerike“ i radiju Slobodna Evropa, koji se i dalje emituje u Rusiji, kroz partnersku stanicu.

– Ja te stanice smatram uljezima na našim talasima. Nema to nikakve veze sa slobodom govora, jer u njima nema ničeg originalnog – zaključio je Kiseljov.

Američki Odbor za medije, saopštio je prošle nedelje da je Kiseljov prekinuo svaku saradnju s „Glasom Amerike“. On je toj stanici poslao pismo sa samo jednom rečenicom: „Prekidamo saradnju“ i dodao da neće obnoviti ugovor.

Ruske vlasti su 2006. tražile od državnih stanica da prestanu da emituju programe „Glasa Amerike“, što se nastavilo samo u Moskvi, na AM radio frekvenciji, po dogovoru s „Glasom Rusije“, koju sada kontroliše Kiseljovljeva „Rusija danas“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.