Ruski hakeri pokušali da dođu do podataka o sankcijama

Ruski hakeri iskoristili su propuste u operativnom sistemu „Vindouz“ kompanije „Majkrosoft“ i programu „Fleš“ kompanije „Adobe“ u pokušaju da se infiltriraju u diskusiju o politici sankcija, rekao je izvor upoznat sa napadom.

Napad je otkrila 13. aprila američka kompanija „FajerAj“, specijalizovana za bezbednost kompjuterskih sistema, a meta je bila agencija vlade jedne prekookeanske zemlje, koja je bila u razgovorima sa SAD o politici sankcija, preneo je „Blumberg“.

Napad je zaustavljen pre nego što je grupa izvukla bilo kakve podatke, navela je kompanija u saopštenju objavljenom u subotu.

Ruska hakerska grupa, označena kao APT28, poznata je po naprednim sajber napadima.

Američka kompanija je identifikovala APT28 u izveštaju prošlog oktobra, uz ocenu da grupu najverovatnije sponzoriše ruska vlada.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, odbacio je tada navode tog izveštaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.