Sirija: UN moraju da spreče agresiju na Siriju

Sirijska vlada pozvala je generalnog sekretara UN Ban Ki Muna da uloži napore da se „spreči svaka agresija na Siriju“, prenela je danas sirijska agencija Sana.

„Sirijska vlada poziva generalnog sekretara UN da preuzme svojuodgovornost, i povede napore u cilju sprečavanja agresije protiv Sirije i da ide ka političkom, mirnom rešenju krize“, poručio je predstavnik Sirije u UN Bašar al Džafari u pismu Ban Ki Munu.

 

Sirijska vojska danas je i dalje u pripravnosti, iako se mogućnost američkih vojnih udara na tu zemlju udaljava, izjavio je danas jedan neimenovani sirijski bezbednosni zvaničnik.

 

„Američka agresija na Siriju, ako do nje dođe, jeste oblik podrške terorizmu… Vojska je u pripravnosti i tako će i ostati sve dok terorizam ne bude potpuno iskorenjen“, kazao je taj zvaničnik za Frans pres.

 

Sirijski režim smatra pobunjenike koji se već dve i po godine bore protiv vojske predsednika Bašara el Asada teroristima.

 

„Plaćenici u Siriji nisu postigli svoje ciljeve i, kao i oni, i oni koji stoje iza njih takođe će propasti“, rekao je taj zvaničnik.

 

Direktna američka intervencija, kazao je on, bila bi oblik „stalnog rata protiv Sirije u cilju podržavanja terorizma“.

 

„Sirija će se braniti svim sredstvima. Sirija i njen narod nastaviće da pružaju otpor i biće u stanju da pobede terorizam“, dodao je taj zvaničnik.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.