U Avganistanu udvostručen broj poginulih policajaca

Broj poginulih policajaca u Avganistanu udvostručen je ove godine, nakon što je NATO predao odgovornost za bezbednost loše opremljenim lokalnim snagama sa veoma malo borbenog iskustva za borbu protiv talibana.

Skoro 12 godina nakon što su koalicione snage napale Avganistan, veliki delovi teritorije su i dalje čvrsto pod kontrolom talibana i avganistanske snage oslanjaju se na podršku iz vazduha stranih snaga, posebno u udaljenim oblastima.

 

Vozila lokalnih snaga laka su meta za bombe postavljene kraj puta.

 

Avganistanska vlada, radi održavanja morala, do sada nije objavljivala broj žrtava među lokalnim snagama.

Međutim, u današnjem govoru novi avganistanski ministar unutrašnjih poslova Imer Daudzaj rekao je da su od marta poginula 1.792 policajca, uglavnom od eksplozija bombi postavljenih kraj puta.

 

Veliki broj žrtava među policajcima izaziva pitanje o sposobnosti avganistanske vlade da se bori protiv talibana nakon što se strane snage potpuno povuku iz Avganistana krajem 2014. godine.

 

NATO planira da nakon 2014. godine u Avganistanu zadrži manji broj vojnika u misiji obuke i savetovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.