Vašington pozvao Tursku na uzdržanost od upotrebe sile

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je juče da je vlada Sjedinjenih Američkih Država vrlo zabrinuta zbog situacije u Turskoj i apelovao na turske vlasti da se uzdrže od upotrebe sile protiv demonstranata.

Keri je rekao da je Vašington zabrinut zbog prekomerne upotrebe policijske sile, i zbog velikog broja povređenih u demonstracijama.

On je pozvao da se istraže svi slučajevi prekomerne upotrebe sile i apelovao na poštovanje prava na izražavanje i kritiku.

Turski predsednik Abdulah Gul danas je takođe rekao da građani imaju pravo da protestuju, dok je premijer Redžep Tajip Erdogan rekao da su demonstranti ekstremisti kojima manipuliše opozicija.

Protesti u Turskoj počeli su prošle nedelje zbog odluke vlasti da se na centralnom gradskom trgu u Istanbulu poseče 600 stabala, radi izgradnje tržnog centra i džamije.

Protesti su se preneli na ostale turske gradove i prerasli u demonstracije protiv vlade.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.