Vestervele poziva na hitan sastanak EU zbog situacije u Egiptu

Nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele predložio je da se održi hitan sastanak šefova diplomatije Evropske unije, na kome bi bila razmatrana situacija u Egiptu i dogovoren jedinstven stav EU o događajima u ovoj zemlji.

– Mislim da bi sada bilo korisno da predstavnici evropskih država uskoro održe sastanak, možda na ministarskom nivou – rekao je on.

Vestervele je napomenuo da bi na ovom sastanku trebalo da se dogovori zajednički evropski stav o situaciji u Egiptu.
– U pitanju je država koja se nalazi u susedstvu Evrope – precizirao je on.

Egipatske snage bezbednosti su juče upale u kampove pristalica svrgnutog predsednika Mohameda Morsija, gde je došlo do sukoba. Neredi su se proširili i na druge regione u zemlji.

Prema poslednjim zvaničnim podacima, 525 ljudi je ubijeno u sukobu između policije i Morsijevih pristalica.

Nemačka je osudila ovu upotrebu sile protiv demonstranata. Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas na razgovore ambasadora Egipta u Berlinu Mohameda Abdelhamida Ibrahima Higazija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.