Ajfon 5S proći će loše, jer je skuplji od svog prethodnika?

Najnapredniji smartfon Epl kompanije do sada, biće i jedan od najskupljih u Evropi, a potrošače brine i to što se cena svakog novog Ajfona povećava za 20 do 30 evra.

Eplov novi Ajfon 5S, koji predstavlja poboljšanu varijantu Ajfona 5, u Evropi će

koštati oko 20 evra više, nego što je prilikom dolaska na tržište koštao Ajfona 5.

Otključan, odnosno SIM fri Ajfon 5S model od 16 GB prodavaće se u Evropi za 699 evra, umesto 679 evra, koliko je koštao Ajfona 5 kada je stigao na evropsko tržište.

 

Isti model će se u Kini prodavati za više od 559 dolara, zbog čega će biti teško

dostupan i većini tamošnjih korisnika. Sa druge strane Atlantika, novi Ajfon 5S će se (u Americi) prodavati za 649 dolara, što je daleko povoljnije. U evropskoj valuti, cena novog SIM Free iPhonea 5S sa 16 GB unutrašnje memorije će biti 489 evra, što je za tačno 210 evra manje nego u Evropi ili za 80-ak evra u Kini.

 

Korisnici u Evropi imaju mogućnost da izaberu kupovinu nekog od novih Ajfona modela preko svojih mobilnih operatera, ali će tada biti ugovorno obavezani na najmanje dve godine i uređaji im neće biti SIM fri Takođe, i te su cene nešto više, nego što su u Americi, pa se postavlja pitanje zašto je Epl insistirao da cene Ajfona u Evropi budutoliko veće.

 

Navedene cene treba uzeti sa rezervom jer se i do sada pokazalo da cene koje

kompanija Epl objavi prilikom premijere novih modela budu znatno veće u prvih

nekoliko meseci.

 

Ajfon 5S i nešto povoljniji Ajfon 5C očekuju se u prodaji krajem septembra u Srbiji, u bojama, u kojima se inače mogu poručiti bilo gde u svetu, a kako će se kretati njihove cene na našem tržištu pratite na sajtu Mobilni Shop.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.