"Asus X550C": Noutbuk za početnike

Iz kompanije Asus na test nam je stigao noutbuk optimizovan i za kućne i za poslovne potrebe. U pitanju je model X550C-XX005 koji pripada popularnoj X seriji specifičnoj po modernom dizajnu i skromnim težinama prenosivih računara.

Asus X550C-XX005 ima sve odlike X serije – dobra izrada, elegantan dizajn i izbor kvalitetnog hardvera. Iako je tanak, ima ugrađen optički drajv u vidu DVD rezača, ali i SD čitač memorijskih kartica. Od žičnih konekcija poseduje USB 2.0 i USB 3.0 ulaze, kao i LAN i HDMI portove, dok su za bežičnu komunikaciju zaduženi Bluetooth i WiFi.

Grafički podsistem baziran je na sveže lansiranom NVIDIA GeForce GT 720M grafičkom akceleratoru koji se odlično nosi sa svim multimedijalnim sadržajima visoke definicije. Zahvaljujući ovom GPU-u ako zatreba na ovom noutbuku možete komforno obrađivati i najrazličitiji video-materijal, kao i složenije grafičke oblike.

Ostatak konfiguracije čini Intelov Pentium ULV procesor na taktu od 1.8GHz, 6GB DDR3 radne memorije i HDD kapaciteta 750GB. Baterija ima radnu autonomiju od preko tri sata, što je za cenovni rang u kom se pomenuti nalazi za svaku pohvalu. Displej (15.6 inča, 1366×768 piksela) je dobar, ali je bilo mesta i za snažniji ekran veće rezolucije.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.