Direktan veb-prenos prvog sastanka akcionara Fejsbuka

Direktan veb-prenos prvog sastanka akcionara Fejsbuka

Prvi sastanak akcionara Fejsbuka ikada biće održan danas uz direktan intertnet prenos, nakon što je sinoć vrednost deonica najpopularnije društvene mreže u svetu uvećana na berzi u Njujorku za 4,5 odsto, na 24,33 dolara po akciji.

Kako je najavljeno, na sastanku akcionara će se razgovarati o tekućim i budućim poslovnim planovima globalne mreže koju je osnovao mladi američki biznismen Mark Cuberberg (29), čije bogastvo se, zahvaljujući tom poslu započetkom pre desetak godina, sada procenjuje na više od 13 milijardi dolara.

Vrednost deonica Fejsbuka je, inače, u prethodnih pet sedmica opala za oko 20 odsto, a u krugovima berzanskih stručnjaka se navodi da nije sigurno koliko će taj tržišni trend potrjati.

Deoničari Fejsbuka, koji izražavaju bojazan zbog naglog “topljenja” vrednosti njihovih akcija, upozoravaju da su te hartije na kraju protekle poslovne sedmice pojeftinile za čak 40 procenata, u odnosu na nivo zabeležen u maju prošle godine kada su se prvi put kotirale na efektnim tržištima.

Prethodni višenedeljni pad cena akcija Fejsbuka je, prema istraživanju kompanije Peu riserč, delom posledica i manje popularnosti te mreže među mladim korisnicima, kojih je ubedljivo najviše.

Mladi ljudi širom sveta, posebno oni u dobu od 15 do 25 godina, svi više umesto Fejsbuka koriste mobilne društvene mreže poput Lajna i Snap Čata, navodi se u istraživanju Peu riserč.
 

Japanski servis za ekspresni prenos trenutnih saopštenja Lajn je, na primer, za minule dve godine privukao oko 140 miliona korisnika, a na mreži Snap Čat, koja omogućava slanje fotografija za svega nekoliko sekundi, korisnici sedmično razmene oko 60 miliona snimaka.
 

Analitičari, ipak, napominju da je Fejsbuk i dalje neprikosnoven, jer se procenjuje da sada ima širom sveta oko 1,1 milijardu korisnika, ogromnu bazu podataka o njihovom interesovanju i vezama, impozantnu kolekciju fotografija i on lajn profila, koji omogućavaju izlazak na mnoge druge internet servise.
 

Eksperti za društvene mreže kažu, osim toga, da korisnici sada provode znatno više vremena na Fejsbuku nego na konkurentskim američkim mrežama kao što su Gugl, Majkrosoft ili Jahu.
Mnogi mladi korisnici su, međutim, u anketi Peu riserča ukazali da im sve više smeta prisustvo na Fejsbuku starije generacije ljudi, koji zauzmaju sve više prostora na toj mreži “sa dosadnim porukama i vrše psihološki pritisak na mlade”.
Prema mišljenju stručnjaka, najveća opasnot za dalji razvoj biznisa Fejsbuka ipak preti od više novih mreža za razmenu poruka i fotografija. Takve mreže niču “kao pečurke posle kiše” i sve više privlače korisnike.
 

Stručnjaci koji analiziraju postojeće i nove društvene mreže ukazuju da Fejsbuk i pored ogromnog broja korisnika ipak nije uspeo da ostvari svoj najambiciozniji cilj, a to je da postane globalna platforma za sve moguće internet usluge – slanje i prijem poruka, vođenje poslova i kupovinu robe i usluga.
Fejsbuk je, u suštini, i dalje lider kad je reč o razmeni poruka i slanju fotografija, ali u segmentu traženja posla i profesionalnih komunkacija dominantnija je mreža Linkdin, dok je većina poruka u kojima se traže partneri u biznisu u rukama Gugla.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.