Hakovao profil osnivača Fejsbuka, ali ostao bez nagrade

Istraživač koji je hakovao profil osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga neće dobiti novčanu nagradu, koju popularna društvena mreža daje onima koji ukažu na propuste u njenoj bezbednosti.

Palestinski istraživač Halil Šreteh nedavno je ostavio poruku na Zakerbergovom profilu i time, kako je Fejsbuk kasnije saopštio, „narušio Uslove korišćenja“, budući da je izmenio profil korisnika mreže bez odobrenja, javila je agencija Frans pres.

Fejsbuk je saopštio da ceni svaku pomoć u pogledu bezbednosti, ali ne i hakovanje korisničkih naloga, ističući da je propust na koji je ukazao postupak palestinskog istraživača brzo otklonjen.

Šreteh je na svom blogu napisao da je pronašao način da korisnici Fejsbuka izbegnu bezbednosne blokade i izmene tzv. vremensku liniju (timeline) na profilu drugog korisnika.

Palestinac tvrdi da je odlučio da to učini upravo sa Zakerbergovim profilom zato što ga je bezbednosni tim Fejsbuka uporno ignorisao.

„Dragi Mark Zakerberg. Prvo da ti se izvinim zbog narušavanja privatnosti i postavljanja informacija na tvom ‘zidu’. Nisam imao drugog izbora pošto sam poslao sve one izveštaje Fejsbukovom timu. Moje ime je Halil iz Palestine“, napisao je Šreteh.

Umesto da dobije nagradu, Halil sada ne može da koristi svoj nalog na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.