Koosnivač "Epla": Svako dete će u budućnosti imati kompjuter kao privatnog učitelja

Stiv Voznijak, jedan od osnivača ”Epla”, predviđa da će jednog, ne tako dalekog dana, kada kompjuteri i mobilni uređaji budu bili “sličniji pravim ljudima”, odnosno “poput osoba s kojim moćemo normalno da razgovaramo”, svako dete imati kompjuter – kao svog ličnog privatnog učitelja.

Ovakav kompjuterski učitelj će svakom detetu moći da drži personalizovanu nastavu “jedan na jedan”, što bi i đacima trebalo da omogući da se individualno razvijaju i idu svojim putem.

 

Voznijak, koji je na ovu temu govorio na poslovnoj konferenciji u Londonderiju, dodao je i da je “kompjuter strašno jeftin učitelj, ali mora da ima više ljudskih karakteristika.

 

– Sve što drugo ljudsko biće može da razume, hoću da mogu da razumeju i moji telefoni –  kaže on.

 

Prema njegovim rečima, u nekoliko narednih decenija mobilni uređaji će postati poput pravih ljudi.

 

Proces koji tome vodi traje već godinama, a deo njega je i to kada informacije “podižemo” i “ubacujemo” u virtuelne kante za smeće na desktopu, koristeći miša da bismo oponašali dvodimenznalno ljudsko iskustvo.

“Padajući meniji” predstavljaju još jedan primer primene ljudskog načina razmišljanja na kompjutere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.