Prenosivi „all in one“ računar iz HP

Segment računara „All-in-One“ je nešto u čemu kompanija HP postaje lider, barem kada su inovativnost i dizajn u pitanju. Jedan od poslednjih modela je prenosivi „AiO“ sa oznakom Envy Rove 20, koji je „Blic“ imao prilike da testira.

Dizajn
Ovo je jedan od najlepše dizajniranih računara „All-in-One“ iz kompanije HP. Izrađen je od kvalitenih materijala i odaje utisak skupocenog uređaja. Zaobljen je sa zadnje strane na kojoj se i nalazi deo za naslanjanje. Otključava se polugom, na pomalo staromodan način zbog čega je pokvaren celokupni utisak modernog uređaja. Ima nekoliko portova sa obe strane, kao i tastere za regulaciju zvuka. Sa težinom od 5,4 kilograma može se reći da je ovo tablet na steroidima.
 

 

Hardver
Za brz i stabilan rad tu je Intelov procesor i3 na novoj „Hasvel“ platformi, četiri gigabajta radne memorije (može se proširiti) i Intelova HD grafika 4400. Uz to, tu je i HDD od čak jednog terabajta, što je više nego dovoljno prosečnom korisniku. Poseduje kameru sa prednje strane, kao i mogućnost povezivanja preko Wi-Fi, blututa, ali i WiDi. Kao što smo navikli, uz HP dolaze i Bits audio-zvučnici koji pružaju zadovoljavajući kvalitet zvuka. Baterija omogućava malo više od dva sata rada na njemu. Iako je baziran tako da se njime upravlja putem ekrana osetljivog na dodir uz Rove 20 dolaze bežični tastatatura i miš.

Ekran
Najbitnija karakteristika kod računara „All-in-One“ je svakako ekran, a Envy Rove 20 ima čime da se pohvali. Njime dominira IPS LCD ekran od 20 inča (51 cm) koji je osetljiv na dodir. Rezolucija ekrana nažalost nije ful HD, već iznosi 1600×900 piksela, što se može ponekad osetiti kao nedostatak. Kvalitet slike je na visokom nivou, preglednost, osvetljenje i reprodukcija boja su odlični, kao i odziv prilikom korišćenja.

Softver
Dolazi s poslednjom verzijom operativnog sistema Vindouz 8 i sa velikim brojem preinstaliranog softvera kompanije HP. Iako nismo fanovi takvih unapred pripremljenih rešenja, HP-ov donosi nekoliko praktičnih stvari, a svakako su za pohvalu igre koje ovaj računar pretvaraju u interaktivnu tablu i zabavu za celu porodicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.