Samsung počeo masovnu proizvodnju prvog 3D V-NAND fleša

Kompanija Samsung Electronics saopštila je da je počela masovnu proizvodnju prve 3D vertikalne NAND (V-NAND) fleš memorije u toj grani industrije.

Postigavši napredak u performansama i prostoru, novi 3D V-NAND koristiće se u širokom spektru potrošačkih elektronskih uređaja i korporativnih primena, uključujući ugradjena NAND skladišta i SSD.

Samsungov novi V-NAND nudi gustinu od 128 gigabita (Gb) na jednom čipu, koristeći vertikalnu strukturu ćelije koja se zasniva na tehnologiji 3D Charge Trap Flash (CTF) i tehnološkom procesu vertikalnog medjusobnog povezivanja kako bi povezao matricu 3D ćelije.

Primenom obe tehnologije, Samsungov 3D V-NAND može da ponudi za više od dva puta veće skaliranje planarnog NAND fleša u klasi od 20 nm.

Potpredsednik poslovne jedinice za fleš proizvode i tehnologije u kompaniji Samsung Electronics Džong-Hjuk Čoi je kazao da je nova 3D V-NAND fleš tehnologija rezultat dugogodišnjih napora zaposlenih da prevazidju granice konvencionalnog načina razmišljanja i slede inovativnije pristupe u prevazilaženju ograničenja u dizajnu tehnologije memorijskih poluprovodnika.

“Nakon masovne proizvodnje prve 3D V-NAND fleš memorije, nastavićemo da predstavljamo ove proizvode sa boljim performansama i većom gustinom, što će doprineti rastu globalne industrije memorije”, dodao je Čoi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.