Samsung posle Galaxy Note 3 predstavio i svoj "pametni" sat

Na IFA konferenciji u Berlinu, direktor Samsunga JK Šin je pored dugo najavljivanog Nota, predstavio iGalaxy Gear sat, koji se povezuje na Galaxy telefone.

Ko kupi novi Note može odmah da ga upari sa „pametnim“ satom. Na oko, veoma jednostavan sat, koji je JK Šin prikazivao je maksimalno funkcionalan za korišćenje, naime preko njega se mogu obavljati pozivi, otvarati aplikacije, kao i pristupiti internetu.

Sat će se naći u prodaji od 25. septembra, u Americi će koštati 299 dolara, dok cena za evropsko tržište još nije određena. Zna se da će se sat prodavati u šest različitih boja.

 

Galaxy Gear ima 1.6 inčni SuperAMOLED displej, i baterija mu traje 25 sati po punjenju, na satu se takođe nalazi i mala kamera, pa se slika može zabeležiti jednostavnim dodirom sata.

Kompanija je kazala kako će sat trenutno raditi samo na Nout 3 modelu, dok će se do oktobra izmeniti softver, koji će omogućavati povezivanje i sa S3 i S4 modelima.

 

Satom se može upravljati glasom ili dodirom, a kada se javite na poziv potrebno je da podignete ruku i automatski će se javiti na poziv, a Gear će takođe imati i opciju pronalaska vašeg telefona ukoliko ga zagubite, tako što će mu slati informaciju da se pišteći oglašava. Moći će se glasovnom komandom zabeležiti i neki događaj koji će se zatim preneti u pisanoj formi na vaš telefon.

Aplikacije poput Ibej transfera i MyFitnessPal će bez problema raditi i na satu, tako da neće biti potrebe vaditi telefon iz torbe.

 

Ova sat je definitivno uveo novi pojam na tržište, s’obzirom da je pre njega samo Soni izbacio ovakav izum, ali njihov sat može samo da prima notifikacije, ne i da odgovara na njih.

 

Kada je reč o Samsung Nout 3 modelu, on dolazi za 5.7 inčnim Super AMOLED dispelejem, i novom S PEN olovkom sa kojom je lakše pisati i crtati, ali ima i novu opciju „action“, pomoću koje može da označava određene članke ili delove istih, koje čuva u posebnom folderu u telefonu.

Novi Nout dolazi sa ekranom u punoj HD rezoluciji, dok je sam fablet dosta lakši, a uz njega dolazi i jača i dugotrajnija baterija od 3.200mAh. Na poleđini se nalazi kamera od 13 megapiskela i sa funkcijom Smart Stabilization i LED blicem visokog CRI.

 

Samsung je definitivno napravio bum na IT tržištu, a za samo pet dana se očekuje odgovor Epl kompanije, koja će tada imati svoje predstavljanje novih modela 5C i 5S.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.