Sisko zainteresovan za širokopojasni internet u Srbiji

Multinacionalna informatička kompanija Sisko (Cisco), iz SAD, zainteresovana je za strateško partnerstvo i izradu studije razvoja širokopojasnog interneta u Srbiji, saopštila je danas Vlada Srbije.

Kako se navodi, to je je rekao genaralni direktor odeljenja te kompanije za jugoistočnu Evropu, Peter Hajdu na sastanku s predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem u Beogradu.

Ističe se da je kompanija Sisko izrazila interesovanje da bude deo tehno-parka „Zvezdara“ za razvoj IT sektora.

Premijer Dačić je rekao da je Srbija zainteresovana za brzi razvoj IT sektora i da je otvorena za sve investicije i primenu novih dostignuća u toj oblasti.

Sisko je vodeća svetska kompanija za proizvodnju uređaja za računarske mreže. Ima više od 70.000 zaposlenih širom sveta, kapital od 51 milijarde dolara, a njen prihod je 2012. godine iznosio 10 milijardi dolara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.