Slušalice koje će izvršiti revoluciju zvuka

Jedan od trenutno najzanimljivijih noviteta na „Kickstarter-u“, platformi za prikupljanje novca za projekte, jesu revolucionarne slušalice pomoću kojih je moguće kontrolisati zvučno okruženje – neutralisati neželjeni šum kao što je plač deteta u gradskom prevozu ili zavijanje sirene na ulici.

Bežične slušalice „Here Active Listening“ razvila je startup kompanija Doppler Labs iz Njujorka, a u prodaji će se naći od januara 2016.

„Uz ove slušalice svako postaje inženjer zvuka“, navodi se u reklami ovog tehnološkog čuda.

Cilj nije slušanje muzike, već mogućnost uticaja na zvukove oko nas – kao što je izbor i kontrola jačine pojedinog zvuka, korišćenjem aplikacije na pametnim telefonima.

Slušalice funkcionišu poput filtera, tako da korisnik čuje samo ono što želi da čuje.

Kompanija Doppler Labs je uspela da za ovaj projekat prikupi 17 miliona dolara, a za njene slušalice se već zainteresovalo i nekoliko muzičkih manifestacija, kao što je čuveni kalifornijski Koačela festival koji je naručio 135.000 slušalica za svoje naredno izdanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.