Soni predstavio impresivni Xperia Z1 model

Kompanija Soni je demonstrirala novim modelom Xperia Z1, da postoji još jedan gigant pored Samsunga i Epla.

„Xperia Z1 telefon prikazuje sve što Soni ima da ponudi“, kazao je direktor ove kompanije Kazuo Hirai na IFA konferenciji.

 

Novi vodo-otporni telefon, dolazi sa ful HD displejem od 5 inča, i ima kameru od 20.7 megapiksela, kao i jezgro od 2.4 Ghz Qualcomm Snapdragon, i radi na procesoru 800 Quad Core.

 

Kompanija je predstavila i Xperia Z Ultra model, koji je sa ekranom od 6.4 inča najveći i najtanji ful HD telefon.

 

Soni je prikazao i dva objektiva koji se mogu prikačiti na oba njihova modela, ali koji će uz pomoć adaptera biti dostupni i Epl i Android telefonima.

 

Dodatne aplikacije na Z1 modelu, dozvoljavaju korisnicima da uživo prenose video snimke na njihove Fejsbuk stranice, zatim da pronađu najbolju lokaciju za snimanje tako što će im telefon analizirati poziciju, te ih nakon toga uputit na pravu lokaciju za snimanje.

Soniju je ovo poslednji pokušaj da se uvrsti među uticajne proizvođače mobilnih telefona, s’obzirom da se već tri godine nije našao u pozitivnom bilansu, te im preti povlačenje sa američkog tržišta.

 

Ova kompanija je zabeležila gubitak od 5 milijardi dolara na američkom tržištu predhodne godine, ali se ovim modelom očekuje rast profita za 42 miliona do sledećeg marta.

Soni je objavio i svoj pametni sat, koji može samo da prima notifikacije o porukama i pozivima, ali ne može da odgovori na njih direktno preko uređaja, tako da ih je Samsung svojim Galaxy Gear modelom, prestigao, dok se čeka odgovor Epla 10. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.