Uskoro start ap krediti do 25.000 evra za IT sektor

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je danas da će vlada davati startap kredite do 25.000 evra za podršku početničkim firmama u IT sektoru.

To će biti realizovano uz pomoć kompanije „Majkrosoft Srbija“ koju je Dinkić danas obišao i gde je razgovarao sa rukovodstvom, a biće uključene i druge uspešne srpske firme u toj oblasti.

Dinkić je kazao da će konkurs biti objavljen već ovog meseca i da će Vlada davati do 25.000 evra za one koji imaju dobre biznis ideje, a koje neće ocenjivati država, već stručnjaci „Majkrosofta“ i drugih kompanija.

– Pomoć će država davati i u vidu prostora, jer je plan da se otvori veliki tehnološki park na Zvezdari koji je već završen i trebalo bi da se useli odmah posle godišnjih odmora – rekao je ministar.

„Majkrosoft“ će davati besplatan softver početnicima koji budu u tim tehnološkim inkubatorima.

Drugi projekat koji je dogovoren sa „Majkrosoftom“ jeste izrada digitalnog pasoša za zapošljavanje mladih, rekao je Dinkić.

– Veliki je problem kada neko danas završi fakultet, jer ne može lako da nađe posao ako ne savlada veštine iz IT oblasti – rekao je ministar.

Dinkić je naveo da će „Majkrosoft“ i druge kompanije, koje će biti pozvane da u tome učestvuju, vršiti doškolovavanje posebnim kursevima, kako bi se za poslodavce napravio poseban digitalni pasoš znanja koje je neko stekao posle fakulteta. Dinkić je rekao da će za to biti obavljeno i mapiranje po regionima, kao i da bi Beograd, Niš i Novi Sad morali da budu IT centri u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.