Основци у Бродареву у нову школску годину ушли у униформама

Као што је била пионир у увођењу електронског дневника пре четири године, Основна школа „Светозар Марковић“ у Бродареву је ове године једина увела и обавезне школске униформе. Црвени и плави мантилићи са називом школе постали су неизоставно обележје свих основаца у Бродареву.

Ђаци основне школе „Светозар Марковић“ у Бродареву нову школску годину започели су у униформама, једини у пријепољској општини после скоро три деценије. За сада сви имају по један мантил – дечаци плав, а девојчице црвен. Кажу да им ношење униформе представља задовољство јер јача дух заједништва и смањује социјално-материјалне разлике међу децом.

У избор и дизајн униформе били су укључени пре свега ђаци, али и директор, наставници и родитељи.

За једну униформу родитељи су морали да издвоје 1250 динара, а укупно је урађено 530 униформи различитих величина, за све ученике и ученице матичне школе у Бродареву, али и издвојених одељења.

Marketing

Сва деца за сада имају само по један мантил, јер би набавка две гарнитуре униформе на самом почетку школске године био превелики удар на буџет родитеља, каже директор школе Шефкет Шеховић.

Утиске деце, али и изјаве директора школе Шефкета Шеховића и председника Савета родитеља Алије Курбеговића погледајте у видео прилогу:

Forum Info Prijepolje

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.