"Blic" otkriva ko je Srbin s Jejla: Lazar Krstić najozbiljniji kandidat za ministra finansija

Mladi stručnjak koji se pominje kao najozbiljniji kandidat za ministra finansija je Nišlija Lazar Krstić, saznaje nezvanično “Blic”. S Krsićem su razgovarali prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i njegovi saradnici, a sada se čeka odgovor mladog stručnjaka.

Dvadesetdevetogodišnji Krstić završio je Gimnaziju “Bora Stanković” u Nišu, a zatim je kao stipendista američke vlade 2003. upisao prestižni američki univerzitet Jejl gde je diplomirao matematiku, ekonomiju, politiku i etiku. Dobitnik je velikog broja nagrada iz oblasti matematike i političke ekonomije, a oni koji ga poznaju opisuju ga rečju “genije”. Među 5.000 studenata izabran je za najperspektivnijeg.

– On je stvarno genije. Rano je počeo da radi za najprestižnije konsultantske kompanije na svetu. Obrtao je milijarde dolara za druge što je mnogo više od novca kojim će kao ministar finansija raspolagati – kaže izvor “Blica”.

Ljiljana Zlatanović, direktorka gimnazije „Bora Stanković“ u Nišu, potvrdila je za „Blic“ da je Lazar Krstić bio njihov učenik i da je otišao 2003. iz rodnog grada.
– Sećam se da je Lazar dobio stipendiju u vrednosti od 42.000 američkih dolara, da je aplicirao na još nekoliko stranih univerziteta i tada je napustio Niš. Bio je nadaren za prirodne nauke, a naročito za matematiku. S Olimpijade je doneo medalju, sećam se da se kao gimnazijalac takmičio u A kategoriji i uvek bio među najboljima – priča Zlatanovićeva. Ona ističe da je Krstić društven, komunikativan i da je uvek znao dobro da isplanira vreme.

 

– Imao je vremena za učenje, za druženje, imao je devojku, rečju dečko za sve. Zaista smo ponosni na njega, on je kompletna ličnost i o njemu samo mogu reći sve najlepše – kaže direktorka.

Gimnazija „Bora Stanković“ Krstića je kandidovala za počasnog građanina Srbije, prilikom podele prvih 200 novih pasoša. Prema nezvaničnim informacijama, Krstić je angažovan u američkoj konsultantskoj firmi „Mekinzi“.

Svojevremeno, Ministarstvo nauke za ovog mladog čoveka nije imalo sluha jer mu je odmah nakon njegovog obaveštenja da je dobio američku, ukinulo svoju stipendiju. Krstić je u ranijim izjavama govorio da bi voleo da se vrati u Srbiju i istakao da su se brojne institucije oglušile prilikom slanja njegovog dopisa da mu je potrebno još 1.500 dolara uprkos američkoj stipendiji i da su ga svi odbili osim centra „Nikola Tesla“ pri Mensi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.