Borba za uticaj u SNS: Vučić precrtao najgore ministre, Nikolić ih brani

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić urgira da Milan Bačević, ministar rudarstva ostane na toj ili nekoj drugoj ministarskoj funkciji u novoj vladi, saznaje “Blic”.

Ni svi Bačevićevi gafovi, poput onog da je nikl štetan koliko i voda ili da Kina planira da uloži 10.000 milijardi evra na Balkanu nisu dovoljan razlog ni Nikoliću ni njegovom prijatelju Bačeviću da se povuče s funkcije i prepusti je nekom stručnijem i sposobnijem.
 

– Nikolić pokušava da zadrži svoje kadrove u Nemanjinoj 11 po svaku cenu. Svestan je da je to jedini način da bar prividno zadrži uticaj u Srpskoj naprednoj stranci, iako je jasno da je Vučić taj čija je poslednja – kaže izvor “Blica” iz vrha SNS-a. Osim Bačevića, podršku sa Andrićevog venca imaće i Ivan Mrkić, koji je takođe u godinu i po dana na funkciji napravio niz grešaka, pa tako Srbija ni danas nema ambasadore u nekim od stubova svoje spoljne politike – Vašingtonu, Berlinu, Pekingu.
 

– Mrkić se na sve načine bori da ostane šef diplomatije, a podrška predsednika će mu svakako mnogo značiti – uverava izvor “Blica” iz diplomatskih krugova.
Ipak, prema onome što je Vučić poverio najbližim saradnicima, teško da će i jedan i drugi proći. Budući premijer je svestan da su Mrkić i Bačević loše radili i da su samo štetili imidžu Vlade – kaže naš izvor.
 

Za Vučića je, s druge strane, prihvatljivo da Radomir Nikolić sedne u fotelju nekog ministarstva, pa bi izbor Nikolićevog starijeg sina mogao da bude kompromisno rešenje.
 

– Radomir Nikolić je dobro radio u prethodnom periodu, SNS je postigla dobre rezultate u Kragujevcu, posebno u selima oko ovog grada, i prirodno je da treba da napreduje i eventualno dobije neko mesto u Nemanjinoj 11. U stranci ga poštuju, do sada nije pravio velike greške niti skandale u javnosti, Vučić smatra da bi se dobro snašao u izvršnoj vlasti, pa ne treba da iznenadi ako jedan od resora bude poveren upravo mlađem Nikoliću – kaže dobroobavešteni sagovornik našeg lista.

 

Gafovi Ivana Mrkića

 

  • Povukao polovinu ambasadora nakon što je došao u MSP, bez adekvatnih zamena.
  • Skoro godinu dana Srbija nema ambasadore u Berlinu, Vašingtonu, Pekingu.
  • Zapošljavao golišave savetnice.
  • Delio diplomatske pasoše šakom i kapom.
  • Zaposlio bivšeg vozača i člana rezervnog sastava JSO na mesto generalnog sekretara MSP.
  • Optužio novinare da su ga tabloidno interpretirali, iako ga je audio-zapis demantovao, a intervju je pre objavljivanja autorizivao.

 

 

Biseri Milana Bačevića

 

  • Kinezi će uložiti 10.000 milijardi na Balkanu.
  • Istraživanje nikla nije štetno po okolinu. Nikl je štetan koliko i voda.
  • Izgradnja kanala Dunav-Morava-Vardar najveći je strateški projekat države. Iz petnih žila ću da guram ovaj projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.