Dačić već traži novo radno mesto za ministra Obradovića

Prvi zvaničan sastanak lidera vladajuće koalicije o rekonstrukciji Vlade biće održan u subotu, a pre toga bi trebalo da se održi i sednica Glavnog odbora SNS-a. Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić tada će izaći sa svojim predlozima kadrova koji bi zbog lošeg rada trebalo da napuste Nemanjinu 11.

Afera “aflatoksin” ministra poljoprivrede Gorana Kneževića najverovatnije će koštati fotelje, dok još nije odlučeno hoće li mu se pridružiti ministar rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević ili ministar kulture Bratislav Petković.

Dačić je spreman da se odrekne i ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića i ministra prosvete Žarka Obradović, a za drugog je, kako saznajemo, već počeo da traži novu poziciju.

Mrkonjić je juče ocenio da je Vlada, sa dvojicom izuzetnih mladih ljudi na čelu, jedinstven tim koji ne bi trebalo menjati. Međutim, kaže da je spreman da ode, ako smatraju da nije potreban.

Zbog pristrasnosti prilikom raspodele novca opštinama gde prednjače one u kojima je URS na vlasti, i Verica Kalnović najverovatnije će biti smenjena.

Lider URS Mlađan Dinkić kaže da će direktno Vučiću i Dačiću predočiti svoje zamerke na rad Vlade, ali da je zadovoljan radom njegovih stranačkih koleginica, potpredsednice Vlade Suzane Grubješić i ministarke Verice Kalanović, kao i da su njih troje najbolje što URS ima. Dinkić je rekao da nije zadovoljan radom nekih državnih sekretara iz URS-a i direktora nekih preduzeća i da će sigurno neki od njih biti smenjeni.

– Vlada nije rialiti šou pa da se preko novina ili SMS-om odlučuje ko će ostati, a ko iz nje ispasti – rekao je Dinkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.